Velikonoce
Tak krásný dnes už upršený den, teda alespoň tady u nás. Já jsem včera chtěla vydat tento velikonoční článek, nemám moc ve zvyku přidávat články zpětně, určitě jste si všimli, že jsem nevydala ani ten aprílový, ani ten výroční zpětně (teda myslím, že už jsem o nich i mluvila v nějakém článku.. pokud ne, tak o nich budu mluvit minimálně ve shrnujícím..), ale zde teda udělám výjimku.
Článek včera nevyšel, protože jsem byla po noční, ze které jsem rovnou jela do Prahy na focení a teprve pak jsem měla dopisovat a dodělávat článek, bohužel jsem už ale byla natolik unavená, že to prostě nešlo, takže jsem usnula a teď o něco čerstvější se jdu tedy do toho pustit.
Zde bych asi kromě velikonočních fotek si uložila taky fotky od sebe z mobilu, které už jste ale v průběhu dneška a včerejška mohli vidět i na stories. Každopádně mám už zároveň fotky z neděle, kdy jsme byly fotit ( ty mi přišly včera) a pak taky fotky ze včera (ty mi přišly dnes), ze kterých si mimochodem myslím, že budou tak tři další články. Takže se je rozhodně na co těšit a já ještě musím dodat, že to byly možná trochu netradiční, ale pro mě rozhodně nejlepší, nebo alespoň jedny z nejlepších Velikonoc, co jsem kdy zažila.
No a teď už jsem snad z omáčky řekla všechno co jsem chtěla, tak se jdeme věnovat tématu článku. Na Velikonoce jsem dělala letos jenom perníčky.. i ty jsem si nechala na poslední chvíli, takže těsto - respektive jeho příprava, odpečení a zdobení bylo opravdu na poslední chvíli.
Kdybyste chtěli recepty na těsto nebo glazuru, tak jsem vám je dávala kolem Vánoc. Proklik na těsto vám dám tady a na glazuru tady. Je to úplně to samé, nic nového, jenom jsem pozměnila tvary a místo těch vánočních dělala jarní, ale jelikož jsem to nedělala ze dvou dávek, dělala jsem to pouze z jedné, tak se mi tam nevešli všechny. Tak je třeba obměním zase za rok za ty jiné.. jen mě mrzí, že mi předloni tuším praskl tvar většího motýlka, takže už mám jen toho menšího no..
Každopádně pro své uložení to byli:
Článek včera nevyšel, protože jsem byla po noční, ze které jsem rovnou jela do Prahy na focení a teprve pak jsem měla dopisovat a dodělávat článek, bohužel jsem už ale byla natolik unavená, že to prostě nešlo, takže jsem usnula a teď o něco čerstvější se jdu tedy do toho pustit.
Zde bych asi kromě velikonočních fotek si uložila taky fotky od sebe z mobilu, které už jste ale v průběhu dneška a včerejška mohli vidět i na stories. Každopádně mám už zároveň fotky z neděle, kdy jsme byly fotit ( ty mi přišly včera) a pak taky fotky ze včera (ty mi přišly dnes), ze kterých si mimochodem myslím, že budou tak tři další články. Takže se je rozhodně na co těšit a já ještě musím dodat, že to byly možná trochu netradiční, ale pro mě rozhodně nejlepší, nebo alespoň jedny z nejlepších Velikonoc, co jsem kdy zažila.
No a teď už jsem snad z omáčky řekla všechno co jsem chtěla, tak se jdeme věnovat tématu článku. Na Velikonoce jsem dělala letos jenom perníčky.. i ty jsem si nechala na poslední chvíli, takže těsto - respektive jeho příprava, odpečení a zdobení bylo opravdu na poslední chvíli.
Kdybyste chtěli recepty na těsto nebo glazuru, tak jsem vám je dávala kolem Vánoc. Proklik na těsto vám dám tady a na glazuru tady. Je to úplně to samé, nic nového, jenom jsem pozměnila tvary a místo těch vánočních dělala jarní, ale jelikož jsem to nedělala ze dvou dávek, dělala jsem to pouze z jedné, tak se mi tam nevešli všechny. Tak je třeba obměním zase za rok za ty jiné.. jen mě mrzí, že mi předloni tuším praskl tvar většího motýlka, takže už mám jen toho menšího no..
Každopádně pro své uložení to byli:
- Berani 3 x 8 + 4 = 28
- Koně 5 x 6 = 30
- Motýly 6 x 7 = 42
- Velká kuřata 3 x 6 = 18
- Králíci 5 x 4 = 20
- Krávy 3 x 7 + 3 = 24
A příště teda ještě:
- Malá kuřata
- Čtyřlístky a
- Vajíčka (která ještě musím koupit)
Přemýšlím co k tomu ještě dodat, ale asi se vrhneme na fotky a až pod nimi shrnu den.. k perníčkům jsem momentálně řekla asi vše, co mám na jazyku a co mě napadá.. pokud ne, tak vy to stejně nepoznáte, protože se to zde buď vůbec neobjeví a pokud se to zde objeví, tak stejně nepoznáte, že jsem to sem dopsala 😂












































Ke včerejšku bych asi řekla jenom pár kratičkých vět, spíš asi pojmenuji, co vidíte na fotkách, protože pokud vše dobře půjde, tak bych zítra vydala článek Praha, kde vám den popíšu více do hloubky. Jak jste mohli vidět, byli jsme na Petříně a vylezli i nahoru. Byli tam rozhodně krásné výhledy, nahoře bylo příjemné, že neprofukovalo, na druhou stanu, některé fotky výše jsem ořízla, protože tím, že to bylo kryté, tak byl odraz vidět na fotkách a to to prostě kazilo.
Pak jste mohli vidět pozemní lanovku na Petřín a Petřínské rozkvetlé sady, ze kterých vám mohu slíbit mnoho překrásných fotek, ale nevím přesně kdy, protože kromě Prahy mám aktuálně další tři nebo možná čtyři články (tenhle nepočítám), kterým potřebuji dát nějaké pořadí a vydat je a na víkend máme plány pokud vyjde počasí a pár dní po víkendu mi začíná první letošní dovolená, na kterou jsou další jasné plány. Ale o tom všem někdy později..
No další fotky jsou z restaurace, která se jmenuje tuším Loving Hut. Jedná se o veganskou vietnamskou restauraci, která byla tedy v nákupním centru, ale to nevadí, bylo to super. Já teda nejsem veganka (alespoň zatím ne, ale třeba se mi na tuto pozici podaří vypracovat - bohužel mi zvířecí produkty chutnají natolik, že je nedokážu přestat jíst šmahem, ale chtěla bych to aspoň zkusit), ale můj parťák vegan je. Asi poznáte, která porce je moje, vlastně tam mám s tím i samostatnou fotku, já na víc než sushi a trochu salátku chuť neměla, ale co si oblibuji čím dál víc jsou olivy.
No a poslední bod asi je Knedlín, ale k tomu asi řeknu víc spíš příště.. dnes bych vám mohla říct akorát to, že podle mého parťáka by se mnou měli uzavřít smlouvu, abych jim dělala reklamu.. čímž naznačuji, že to se mnou bylo včera docela komické, ale tím bych dnešní článek ukončila, snad se vám líbil.. mějte se krásně a krásný zbytek dne.. snad zítra.. pa 😊
Pak jste mohli vidět pozemní lanovku na Petřín a Petřínské rozkvetlé sady, ze kterých vám mohu slíbit mnoho překrásných fotek, ale nevím přesně kdy, protože kromě Prahy mám aktuálně další tři nebo možná čtyři články (tenhle nepočítám), kterým potřebuji dát nějaké pořadí a vydat je a na víkend máme plány pokud vyjde počasí a pár dní po víkendu mi začíná první letošní dovolená, na kterou jsou další jasné plány. Ale o tom všem někdy později..
No další fotky jsou z restaurace, která se jmenuje tuším Loving Hut. Jedná se o veganskou vietnamskou restauraci, která byla tedy v nákupním centru, ale to nevadí, bylo to super. Já teda nejsem veganka (alespoň zatím ne, ale třeba se mi na tuto pozici podaří vypracovat - bohužel mi zvířecí produkty chutnají natolik, že je nedokážu přestat jíst šmahem, ale chtěla bych to aspoň zkusit), ale můj parťák vegan je. Asi poznáte, která porce je moje, vlastně tam mám s tím i samostatnou fotku, já na víc než sushi a trochu salátku chuť neměla, ale co si oblibuji čím dál víc jsou olivy.
No a poslední bod asi je Knedlín, ale k tomu asi řeknu víc spíš příště.. dnes bych vám mohla říct akorát to, že podle mého parťáka by se mnou měli uzavřít smlouvu, abych jim dělala reklamu.. čímž naznačuji, že to se mnou bylo včera docela komické, ale tím bych dnešní článek ukončila, snad se vám líbil.. mějte se krásně a krásný zbytek dne.. snad zítra.. pa 😊
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).