Glazura

V dnešním článku bych vám ráda předala recept na glazuru, abyste si ty krásné perníčky mohli ozdobit a udělat je ještě krásnější.. možná během článku zazní spojení "tekutý sníh" tak se nedivte, dnes to mám stále nějak na jazyku 😂
Ingredience: 
  • 175 g prosátého moučkového cukru
  • 1 ks bílků
  • 5 ml citrónové šťávy

    případně různá potravinářská barviva, pokud byste si chtěli více vyhrát a mít to barevnější, ale já tu potřebu nemám.. nebo my doma jí nemáme..
Samozřejmě zde ty ingredience berte plus mínus, každý bílek je jinak velký, ale z toho co se mi podařilo navážit, by to plus mínus takto mělo být z toho nejnižšího možného množství.

Postup:
  1. Je asi každému jasný.. do misky si dáme bílek oddělený od žloutku.. což už nejspíš budete mít ve chvíli, pokud jste dělali nebo budete dělat nějaké z mých těst.
  2. Postupně k němu přidáváte prosátý moučkový cukr a metličkou mícháte tak dlouho, dokud nevznikne glazura dostatečně hustá, aby se dala ukočírovat a dostatečně tekutá, aby se s ní dalo dobře pracovat.. jak říká mamka ,,takový tekutý cukr".
  3. Citrón přidávejte jen když uznáte, že je to zapotřebí a jen malilinko, protože čím více citrónu přidáte, tím více i cukru přidáte.
Chtěla bych říct, že možná bude chvilku trvat, než se naučíte to udělat tak akorát.. mě to též dlouho nešlo, vždycky jsem navyšovala množství stylem ,,více citrónu příliš husté, více cukru příliš tekuté" a trvalo mi celkem, než jsem se naučila dělat to tak akorát na první dobrou a ještě jsem se u toho párkrát radila s okolím, které v tom bylo třeba zkušenější.. každopádně jak vidíte na fotce naučila jsem se to.. 😊
Samozřejmě to nemusí znamenat, že i vám to půjde třeba až na 20 pokus, může to klidně vyjít hned na ten první, ale někomu to trochu trvá než si zvykne na ten způsob, kterým dosáhne požadovaného výsledku. A vím, že nejsem sama zajedno proto, že v době, kdy jsem se to učila já, tak se to učila zároveň i jedna kamarádka, které to též tolika nešlo a taky už se mě pár lidí ptalo, jestli mám nějaký ozkoušený recept "jak na to". 😊
No jak na to.. jednoduše.. Zkoušet! Zkoušet! Zkoušet! A ono to jednoho dne vyjde.. 😇 Jen se musíte naučit ten správný grif.. já se vám to tady snažím popsat a ulehčit jak nejvíce dokážu, tak snad se vám to povede.. 😊
Přemýšlím, ještě jsem vám určitě chtěla něco k tomu říct, mám pocit, že to byly dvě věci, ale teď si asi nevzpomenu.. 🤔
Jo kornoutky.. ty, do kterých se glazura dává, aby se mohlo zdobit.. pokud samozřejmě nemáte doma nějaké "lepší" anebo to třeba děláte na poslední chvíli z ničeho nic, tak postup jak si dělám "kornoutky" z pečícího papíru jsem vám dávala myslím už loni do nějakého shrnujícího článku.. zkusím vám sem dát odkaz někam.. 😉 Odkaz zde.

No a takhle si myslím, že by to snad pro dnešek mohlo stačit, tak přeji dobrou noc.. pa 😘👋

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.