Glazura
V dnešním článku bych vám ráda předala recept na glazuru, abyste si ty krásné perníčky mohli ozdobit a udělat je ještě krásnější.. možná během článku zazní spojení "tekutý sníh" tak se nedivte, dnes to mám stále nějak na jazyku 😂
Ingredience:
Ingredience:
- 175 g prosátého moučkového cukru
- 1 ks bílků
- 5 ml citrónové šťávy
případně různá potravinářská barviva, pokud byste si chtěli více vyhrát a mít to barevnější, ale já tu potřebu nemám.. nebo my doma jí nemáme..
Samozřejmě zde ty ingredience berte plus mínus, každý bílek je jinak velký, ale z toho co se mi podařilo navážit, by to plus mínus takto mělo být z toho nejnižšího možného množství.
Postup:
Postup:
- Je asi každému jasný.. do misky si dáme bílek oddělený od žloutku.. což už nejspíš budete mít ve chvíli, pokud jste dělali nebo budete dělat nějaké z mých těst.
- Postupně k němu přidáváte prosátý moučkový cukr a metličkou mícháte tak dlouho, dokud nevznikne glazura dostatečně hustá, aby se dala ukočírovat a dostatečně tekutá, aby se s ní dalo dobře pracovat.. jak říká mamka ,,takový tekutý cukr".
- Citrón přidávejte jen když uznáte, že je to zapotřebí a jen malilinko, protože čím více citrónu přidáte, tím více i cukru přidáte.
Chtěla bych říct, že možná bude chvilku trvat, než se naučíte to udělat tak akorát.. mě to též dlouho nešlo, vždycky jsem navyšovala množství stylem ,,více citrónu příliš husté, více cukru příliš tekuté" a trvalo mi celkem, než jsem se naučila dělat to tak akorát na první dobrou a ještě jsem se u toho párkrát radila s okolím, které v tom bylo třeba zkušenější.. každopádně jak vidíte na fotce naučila jsem se to.. 😊
Samozřejmě to nemusí znamenat, že i vám to půjde třeba až na 20 pokus, může to klidně vyjít hned na ten první, ale někomu to trochu trvá než si zvykne na ten způsob, kterým dosáhne požadovaného výsledku. A vím, že nejsem sama zajedno proto, že v době, kdy jsem se to učila já, tak se to učila zároveň i jedna kamarádka, které to též tolika nešlo a taky už se mě pár lidí ptalo, jestli mám nějaký ozkoušený recept "jak na to". 😊
No jak na to.. jednoduše.. Zkoušet! Zkoušet! Zkoušet! A ono to jednoho dne vyjde.. 😇 Jen se musíte naučit ten správný grif.. já se vám to tady snažím popsat a ulehčit jak nejvíce dokážu, tak snad se vám to povede.. 😊
Přemýšlím, ještě jsem vám určitě chtěla něco k tomu říct, mám pocit, že to byly dvě věci, ale teď si asi nevzpomenu.. 🤔
Jo kornoutky.. ty, do kterých se glazura dává, aby se mohlo zdobit.. pokud samozřejmě nemáte doma nějaké "lepší" anebo to třeba děláte na poslední chvíli z ničeho nic, tak postup jak si dělám "kornoutky" z pečícího papíru jsem vám dávala myslím už loni do nějakého shrnujícího článku.. zkusím vám sem dát odkaz někam.. 😉 Odkaz zde.
Samozřejmě to nemusí znamenat, že i vám to půjde třeba až na 20 pokus, může to klidně vyjít hned na ten první, ale někomu to trochu trvá než si zvykne na ten způsob, kterým dosáhne požadovaného výsledku. A vím, že nejsem sama zajedno proto, že v době, kdy jsem se to učila já, tak se to učila zároveň i jedna kamarádka, které to též tolika nešlo a taky už se mě pár lidí ptalo, jestli mám nějaký ozkoušený recept "jak na to". 😊
No jak na to.. jednoduše.. Zkoušet! Zkoušet! Zkoušet! A ono to jednoho dne vyjde.. 😇 Jen se musíte naučit ten správný grif.. já se vám to tady snažím popsat a ulehčit jak nejvíce dokážu, tak snad se vám to povede.. 😊
Přemýšlím, ještě jsem vám určitě chtěla něco k tomu říct, mám pocit, že to byly dvě věci, ale teď si asi nevzpomenu.. 🤔
Jo kornoutky.. ty, do kterých se glazura dává, aby se mohlo zdobit.. pokud samozřejmě nemáte doma nějaké "lepší" anebo to třeba děláte na poslední chvíli z ničeho nic, tak postup jak si dělám "kornoutky" z pečícího papíru jsem vám dávala myslím už loni do nějakého shrnujícího článku.. zkusím vám sem dát odkaz někam.. 😉 Odkaz zde.
No a takhle si myslím, že by to snad pro dnešek mohlo stačit, tak přeji dobrou noc.. pa 😘👋
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).