Banánové lívance
Dnes jsem se rozhodla sem nasdílet úplně easy recept na banánové lívance, který jsem vám už slibovala si myslím vícekrát. Naposledy v nějakém nedávném článku.
Ingredience:
- 170 g (1 ks) banánu
- 1 ks vejce
- 60 g cca mouky nebo ovesných vloček
- Mražené ovoce
- Třtinová melasa
- Ořechové máslo (lískooříškové, mandlové, arašídové)
- Skořice
- Kokosový olej, Ghí nebo máslo
K tomu arašídovému máslu bych vám asi měla dát takový update si říkám, protože v článku Zdravá strava jsem říkala, že arašídy moc nemusím, ale jak se říká: "Od nejvíc odříkávaného chleba největší kus". Sama bych si ho nikdy nekoupila, ale koupila si ho moje mamka pro sebe a já jsem si říkala, že když už ho máme doma a na sociálních sítích ho všichni všude chválí, tak že ho ochutnám a hádejte co. Já se zamilovala.. do toho másla samozřejmě.. na to, že skutečné arašídy mi moc nejedou, tak musím říct, že ve formě másla to je prostě lahůdka. Nevím jak lépe to popsat, tedy jedno slovo mě napadá, ale tomu se raději vyhnu. 😁
Jinak také jsem zkoušela kokosové a obyčejné lívance, ale ty se mi zatím moc nezdařili, i když chuťově ušly, ale než vám je zveřejním, chci si je vypilovat, abych s nimi byla 100% spokojená.. 😊
Ale teď už zpět k věci.. tedy k dnešním banánovým lívancům.
Postup:
Jinak také jsem zkoušela kokosové a obyčejné lívance, ale ty se mi zatím moc nezdařili, i když chuťově ušly, ale než vám je zveřejním, chci si je vypilovat, abych s nimi byla 100% spokojená.. 😊
Ale teď už zpět k věci.. tedy k dnešním banánovým lívancům.
Postup:
- Do misky si dáme takový počet banánů, ze kterých si lívance chceme udělat. Výše je napsané množství surovin z jedné dávky (z jednoho banánu), tudíž si to vše vynásobte na množství banánů, které použijete.
- Banány rozmačkáme vidličkou na co největší kaši. Přidáme vejce a pořádně promícháme. Následně přidáme ovesné vločky a promícháme znovu.
- Kašička, která vznikne by měla být akorát hustá, aby šla dobře nabírat lžící, nikde netekla, ale zároveň šla dobře tvarovat na pánvi. Takže s těmi ovesnými vločkami raději opatrně, protože když to přeženete, tak už se to blbě ředí. Ještě bych chtěla říct, že ty vločky tam jsou přibližně.. každý banán je jinak velký, stejně tak vajíčka, tudíž je třeba to tomu přizpůsobit.
Taky jsem to s vločkami už přepískla a věřte mi, že nějaké tvarování je pak o nervy. - Na pánvičku si dáme rozehřát tuk, který jste zvolili a lžící tvarujeme lívance z připravené kaše. Osmažíme z obou stran a vedle si do hrnce dáme rozehřát ovoce. My používáme mražené lesní plody podlité trochou vody, to je za mě nejlepší kombinace. Ovoce dávám od oka podle množství lívanců.
- No a pak už jen servírujeme lívance a ovoce na talíř a dozdobíme třtinovou melasou, ořechovým máslem a skořicí. Zkoušela jsem i kombinaci banán, skořice, ořechové máslo jak níže vidíte, ale na tu první variantu to za mě nemá. No a dobrá, zdravá snídaně na stole, tak dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).