Banánové lívance

Dnes jsem se rozhodla sem nasdílet úplně easy recept na banánové lívance, který jsem vám už slibovala si myslím vícekrát. Naposledy v nějakém nedávném článku.

Ingredience:

  1. 170 g (1 ks) banánu
  2. 1 ks vejce
  3. 60 g cca mouky nebo ovesných vloček
  4. Mražené ovoce
  5. Třtinová melasa
  6. Ořechové máslo (lískooříškové, mandlové, arašídové)
  7. Skořice
  8. Kokosový olej, Ghí nebo máslo
K tomu arašídovému máslu bych vám asi měla dát takový update si říkám, protože v článku Zdravá strava jsem říkala, že arašídy moc nemusím, ale jak se říká: "Od nejvíc odříkávaného chleba největší kus". Sama bych si ho nikdy nekoupila, ale koupila si ho moje mamka pro sebe a já jsem si říkala, že když už ho máme doma a na sociálních sítích ho všichni všude chválí, tak že ho ochutnám a hádejte co. Já se zamilovala.. do toho másla samozřejmě.. na to, že skutečné arašídy mi moc nejedou, tak musím říct, že ve formě másla to je prostě lahůdka. Nevím jak lépe to popsat, tedy jedno slovo mě napadá, ale tomu se raději vyhnu. 😁
Jinak také jsem zkoušela kokosové a obyčejné lívance, ale ty se mi zatím moc nezdařili, i když chuťově ušly, ale než vám je zveřejním, chci si je vypilovat, abych s nimi byla 100% spokojená.. 😊
Ale teď už zpět k věci.. tedy k dnešním banánovým lívancům.

Postup:
  1. Do misky si dáme takový počet banánů, ze kterých si lívance chceme udělat. Výše je napsané množství surovin z jedné dávky (z jednoho banánu), tudíž si to vše vynásobte na množství banánů, které použijete.
  2. Banány rozmačkáme vidličkou na co největší kaši. Přidáme vejce a pořádně promícháme. Následně přidáme ovesné vločky a promícháme znovu.
  3. Kašička, která vznikne by měla být akorát hustá, aby šla dobře nabírat lžící, nikde netekla, ale zároveň šla dobře tvarovat na pánvi. Takže s těmi ovesnými vločkami raději opatrně, protože když to přeženete, tak už se to blbě ředí. Ještě bych chtěla říct, že ty vločky tam jsou přibližně.. každý banán je jinak velký, stejně tak vajíčka, tudíž je třeba to tomu přizpůsobit.
    Taky jsem to s vločkami už přepískla a věřte mi, že nějaké tvarování je pak o nervy.
  4. Na pánvičku si dáme rozehřát tuk, který jste zvolili a lžící tvarujeme lívance z připravené kaše. Osmažíme z obou stran a vedle si do hrnce dáme rozehřát ovoce. My používáme mražené lesní plody podlité trochou vody, to je za mě nejlepší kombinace. Ovoce dávám od oka podle množství lívanců.
  5. No a pak už jen servírujeme lívance a ovoce na talíř a dozdobíme třtinovou melasou, ořechovým máslem a skořicí. Zkoušela jsem i kombinaci banán, skořice, ořechové máslo jak níže vidíte, ale na tu první variantu to za mě nemá. No a dobrá, zdravá snídaně na stole, tak dobrou chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.