Čína trochu jinak s domácími hranolkami nebo rýží
Tento recept na čínu jsem získala od své babičky a musím říct, že je to úplně ten nejlepší recept forever.
Ingredience:
- 216 g (1 ks) kuřecího prsa
- 350 g (1 ks) pórku
- 200 g žampionů
- 800 g mražené zeleniny - to vychází na 2 balíčky
- 150 g (1 ks) nivy
- 250 ml smetany minimálně (maximálně 500 ml - čím víc, tím lépe.. )
- Koření - gyros, čína, himalájská sůl
- 850 g brambor/500 g rýže
- Olivový olej
Do tohoto receptu jsem původně žampiony nedávala, ale začala jsem se to tady učit jíst. Jinak když už jsme u toho co jím a nejím, tak tohle je jediné jídlo, aspoň zatím, kde mi nevadí niva. Jinak všude jinde mě ruší a nechutná mi. 😁🙈
Postup:
Postup:
- Jestliže si jako přílohu vybereme hranolky, začneme tím, že si oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky tak, aby nám to co nejvíce ty hranolky připomínalo. Rozložíme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby, kterou mám puštěnou na maximum, což je u mě 250°C a pustíme se do číny. Hranolky jen hlídáme a průběžně stahujeme teplotu.
- Zde začneme tím, že si nakrájíme kuřecí prso na kostičky a obalíme v gyrosu. Omyjeme si pórek a nakrájíme na přiměřeně velké kousky. Stejně tak si na přiměřeně velké kostičky nakrájíme žampiony.
- Na ohřátou pánev si nalijeme olej a po jeho zahřátí přidáme maso, aby se zprudka zatáhlo. Poté co se maso zatáhne přidáme nakrájený pórek, žampiony a tu mraženou zeleninu. Okořeníme kořením na čínu a necháme chvíli pod pokličkou ohřát.
- Pokud si vybereme rýži, tak myslím, že zde je ten správný čas pro ohřátí vody v rychlovarné konvici, odsypání rýže a propláchnutí v sítku. Rýži dáme vařit podle návodu na obale.
- Nakonec do číny přidáme nivu a smetanu, promícháme, necháme ještě chvíli povařit a případně ještě dochutíme, pokud nám tam něco chybí.
- V případě hranolek vytáhneme hranolky z trouby, servírujeme na talíř a hranolky na talíři ještě posolím přiměřeně himalájskou solí.
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).