Čína trochu jinak s domácími hranolkami nebo rýží

Tento recept na čínu jsem získala od své babičky a musím říct, že je to úplně ten nejlepší recept forever.
Ingredience:
  • 216 g (1 ks) kuřecího prsa
  • 350 g (1 ks) pórku
  • 200 g žampionů
  • 800 g mražené zeleniny - to vychází na 2 balíčky
  • 150 g (1 ks) nivy
  • 250 ml smetany minimálně (maximálně 500 ml - čím víc, tím lépe.. )
  • Koření - gyros, čína, himalájská sůl
  • 850 g brambor/500 g rýže
  • Olivový olej
Do tohoto receptu jsem původně žampiony nedávala, ale začala jsem se to tady učit jíst. Jinak když už jsme u toho co jím a nejím, tak tohle je jediné jídlo, aspoň zatím, kde mi nevadí niva. Jinak všude jinde mě ruší a nechutná mi. 😁🙈
Postup:
  1. Jestliže si jako přílohu vybereme hranolky, začneme tím, že si oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky tak, aby nám to co nejvíce ty hranolky připomínalo. Rozložíme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby, kterou mám puštěnou na maximum, což je u mě 250°C a pustíme se do číny. Hranolky jen hlídáme a průběžně stahujeme teplotu.
  2. Zde začneme tím, že si nakrájíme kuřecí prso na kostičky a obalíme v gyrosu. Omyjeme si pórek a nakrájíme na přiměřeně velké kousky. Stejně tak si na přiměřeně velké kostičky nakrájíme žampiony.
  3. Na ohřátou pánev si nalijeme olej a po jeho zahřátí přidáme maso, aby se zprudka zatáhlo. Poté co se maso zatáhne přidáme nakrájený pórek, žampiony a tu mraženou zeleninu. Okořeníme kořením na čínu a necháme chvíli pod pokličkou ohřát.
  4. Pokud si vybereme rýži, tak myslím, že zde je ten správný čas pro ohřátí vody v rychlovarné konvici, odsypání rýže a propláchnutí v sítku. Rýži dáme vařit podle návodu na obale.
  5. Nakonec do číny přidáme nivu a smetanu, promícháme, necháme ještě chvíli povařit a případně ještě dochutíme, pokud nám tam něco chybí.
  6. V případě hranolek vytáhneme hranolky z trouby, servírujeme na talíř a hranolky na talíři ještě posolím přiměřeně himalájskou solí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.