Gnocchi se špenátem

V dnešním článku bych vám ráda předala další úžasný, rychlý, zdravý a jednoduchý recept, kterým je Gnocchi se špenátem! Tohle jídlo poslední dobou opravdu velmi miluji a dávám si ho velmi často.
Ingredience:
  • 600 g špenátu
  • 140 g (2 ks) menší cibule
  • 20 g (4 větší stroužky) česneku
  • 1 kg Gnocchi
  • 200 ml smetany
  • Himalájská sůl, pepř
  • Kapka slunečnicového nebo řepkového oleje
Postup:
  1. Nejdříve si oloupeme cibule ze slupky, omyjeme a nakrájíme na čtverečky, které dáme na kapku oleje osmahnout do zlatova. Také si oloupeme ze slupky česnek, můžeme též opláchnout, ale zatím si ho jen připravíme.
  2. Poté přidáme do pánve špenát, ochutíme solí a pepřem a necháme trochu ohřát pod pokličkou.
  3. Následně přidáme smetanu a necháme ještě mírně povařit.
  4. Mezitím si v rychlovarné konvici ohřejeme vodu, kterou přelijeme do hrnce, osolíme a necháme ještě dojít k varu. Když začne opravdu vařit, přidáme do ní Gnocchi a necháme podle návodu na obale uvařit. (Většinou dvě minuty, než vyplavou napovrch).
  5. Vedle ke špenátu přidáme v lisu rozmačkaný česnek, promícháme a můžeme podávat.

A pro zasmání - mám kolegu, který všemu zelenému říká kopřivy, takže si užijte tento kopřivový recept
Gnocchi s kopřivami. 😂

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Muffiny z kiwi

Taška Toffifee

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami