Kari směs s rýží

Mám neodbytný pocit, že tento recept jsem vám už vydala, ale ať na blogu hledám jak hledám, tak ho tam nevidím. Většinou si pamatuji co jsem vydala za recepty, ale tady jsem fakt marná! Tak pokud už jste to četli, tak mě omluvte a tohle přehlídněte, ale pokud ne, tak tenhle vynikající recept si prostě musíte udělat!

Ingredience:
  • 730 g (asi půlka) květáku
  • 615 g (5 ks středně velkých) brambor
  • 600 g cizrny
  • 520 g (5 ks) rajčat
  • 160 ml (1 plechovka) kokosového mléka
  • rýže
  • Kari, Himalájská sůl
  • Olivový olej
Postup:
  1. Nejdříve si večer předem namočíme cizrnu do vody aby změkla.
  2. Druhý den si nejdříve oloupeme a omyjeme brambory, očistíme květák, rozpůlíme a tu půlku omyjeme a uvaříme si cizrnu - můžeme i v čisté vodě, ale my to vaříme teda normálně v té, co jsme to v ní namáčeli, jelikož té vodě nic není, maximálně může být obohacená o nějaké vitamíny, které by se jinak vylily. Rajčata též omyjeme a vyloupeme bubáky.
  3. Nakrájíme si květák, brambory a rajčata na menší kousky a na olivový olej dáme jak květák tak brambory ohřát, možná maličko posmažit.
  4. Potom přidáme rajčata a kokosové mléko. Ochutíme kari kořením a troškou himalájské soli. A nakonec přidáme cizrnu a promícháme do směsi. Necháme povařit a dovařit.
  5. Stranou si propláchneme rýži a přibližně v době přidání rajčat do směsi začneme vařit (protože ta rýže většinou trvá kolem 20 minut), abychom nemuseli nakonec čekat a mohli rovnou podávat.

Přiznávám, že recept není tak úplně z mé hlavy, původní verzi jsem našla u MF, ale maličko jsem si to upravila. Na fotkách vidíte třeba můj první pokus o toto jídlo. Tehdy jsem použila rajčata z plechovky podle MF, ale nakonec mi asi vyhovuje víc dělat to z čerstvých rajčat (což není jediná úprava v receptu).
A opravdu doporučuji si k tomu tu přílohu udělat. Poprvé mi ji mamka rozmluvila s tím, že díky cizrně, květáku a bramborám budeme sytý i tak dostatečně. To sice měla pravdu, ale víceméně jsme to snědly najednou a nic nám nezbylo na další den. A byla to takto spíše chuťovka než opravdový oběd.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Muffiny z kiwi

Taška Toffifee

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami