Mlíkovajda

Dnes bych vám chtěla předat recept na poslední z pětice mých oblíbených polévek a poté už se vrhneme i na ty neoblíbené, alias dobré, ale ne tolik jako ty oblíbené.
Ingredience:

  • 630 g (5 ks) brambor
  • 80 g hub
  • 50 g polohrubé mouky na zahuštění
  • 1 ks vejce
  • 400 ml vody
  • 1 l mléka
  • Himalájská sůl
    případně trocha pepře, drceného kmínu (můžete přidat i malinko bobkového listu či řasy Wakame)
Postup:
  1. Nejdříve si oloupeme a omyjeme brambory, které si nakrájíme na prkénku na spíše menší kousky.
  2. Pokud jsou houby sušené, tak si je dáme na cca 5 minut namočit do studené vody, kterou můžeme buď nechat nebo scedit. Já jí většinou ráda scedím, protože ta polévka je taková hnědá, když to neudělám.
  3. Každopádně brambory a houby dáme vařit do trocha vody. Dáme si trochu studeného mléka stranou do hrnku a po chvíli vaření brambor nalijeme zbytek z litru mléka. (Teď když jsem jí dělala naposledy mě napadlo, jaká by asi byla z kokosového mléka, abychom ušetřili kravičky).
  4. Když se nám to začne vařit, rozkvedláme a přidáme vajíčko. Zahustíme polohrubou moukou pořádně rozmíchanou v odlitém studeném mléce.
  5. Dochutíme solí, pepřem a hlavně drceným kmínem.
Já už vám jen popřeji dobrou chuť, snad vám bude chutnat!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.