Mozzarella s rajčaty
Krásný den u nového článku.. přiznávám se, že jsem chvíli přemýšlela jestli tenhle článek psát a vydávat, ale nakonec mi to nedalo a prostě jsem musela. Je to takový receptový nereceptový článek, protože ačkoliv se to týká jídla, tak je to jídlo tak jednoduché, rychlé a primitivní, že jsem tímto článkem vlastně jen chtěla připomenout další skvělé, zdravé, letní jídlo, které jsem měla za posledních 14 dní už asi 3x, ale zároveň jsem na něj vlastně přišla až na sklonku léta.
Přišla neznamená, že bych o něm dříve nevěděla, ale spíš, že mě jen napadlo si ho konečně taky udělat. Napíšu vám tentokrát jako vždy jindy ingredience i postup, ale ne proto, že by to bylo nějaké složité či proto, že bych z někoho chtěla dělat blbce, jako mám pocit u takových receptů, že vždy z někoho dělám, ale tady to vlastně píšu i tak trochu pro sebe, protože jsem minule si dělala tuhle dobrůtku a zapomněla jsem na jednu důležitou ingredienci, jíž byla bazalka.
Měla jsem koupenou celou novou bylinku a neutrhla z ní ani lístek a pořád jsem si říkala co mi tam chybí za chuť, že to není úplně ono, ale stejně mi to nedocvaklo. Takže aby se to neopakovalo, tak pro mě a pro stejné hlavy děravé..
Přišla neznamená, že bych o něm dříve nevěděla, ale spíš, že mě jen napadlo si ho konečně taky udělat. Napíšu vám tentokrát jako vždy jindy ingredience i postup, ale ne proto, že by to bylo nějaké složité či proto, že bych z někoho chtěla dělat blbce, jako mám pocit u takových receptů, že vždy z někoho dělám, ale tady to vlastně píšu i tak trochu pro sebe, protože jsem minule si dělala tuhle dobrůtku a zapomněla jsem na jednu důležitou ingredienci, jíž byla bazalka.
Měla jsem koupenou celou novou bylinku a neutrhla z ní ani lístek a pořád jsem si říkala co mi tam chybí za chuť, že to není úplně ono, ale stejně mi to nedocvaklo. Takže aby se to neopakovalo, tak pro mě a pro stejné hlavy děravé..
Ingredience:
- 1x balení mozzarelly
- 260 g (3 ks) středně velkých rajčátek
- Bazalka
- Himalájská sůl, pepř
- Olivový olej
- Pečivo - nejlepší mi k tomu zatím přišel asi klasický rohlík chuťově
- přemýšlím, jestli mám ještě vyzkoušet do toho přisypat slunečnicová semínka, pořád mě láká to vyzkoušet.. co myslíte? 🤔
Postup:
- Omyjeme si rajčata a nad dřezem vybalíme mozzarellu, aby ta tekutina z ní nebyla všude.
- Nakrájíme si mozzarellu na co nejtenčí plátky, přibližně půlcentimetrové. A to samé provedeme i s rajčaty, též nakrájíme na co nejtenčí plátky to půjde.
- Na talíř nebo do misky to na střídačku pokládáme na sebe.. začínáme i končíme rajčaty pokud možno, abychom toho měli co nejvíce, protože mozzarelly je jen omezené množství.
- Celé to pořádně osolíme a opepříme. Zakápneme po celé délce olivovým olejem.
- Omyjeme bazalku a přidáme na ozdobu tolik, kolik se nám líbí.. pokud by se přidávala ta slunečnicová semínka, tak bych je přidala asi někde tady a to tak, že bych je jen jemně poklepala po celé délce.
- Vezmeme si k tomu naše vyvolené pečivo a já už vám jen přeji dobrou chuť.. 😊
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).