Mozzarella s rajčaty

Krásný den u nového článku.. přiznávám se, že jsem chvíli přemýšlela jestli tenhle článek psát a vydávat, ale nakonec mi to nedalo a prostě jsem musela. Je to takový receptový nereceptový článek, protože ačkoliv se to týká jídla, tak je to jídlo tak jednoduché, rychlé a primitivní, že jsem tímto článkem vlastně jen chtěla připomenout další skvělé, zdravé, letní jídlo, které jsem měla za posledních 14 dní už asi 3x, ale zároveň jsem na něj vlastně přišla až na sklonku léta.
Přišla neznamená, že bych o něm dříve nevěděla, ale spíš, že mě jen napadlo si ho konečně taky udělat. Napíšu vám tentokrát jako vždy jindy ingredience i postup, ale ne proto, že by to bylo nějaké složité či proto, že bych z někoho chtěla dělat blbce, jako mám pocit u takových receptů, že vždy z někoho dělám, ale tady to vlastně píšu i tak trochu pro sebe, protože jsem minule si dělala tuhle dobrůtku a zapomněla jsem na jednu důležitou ingredienci, jíž byla bazalka.
Měla jsem koupenou celou novou bylinku a neutrhla z ní ani lístek a pořád jsem si říkala co mi tam chybí za chuť, že to není úplně ono, ale stejně mi to nedocvaklo. Takže aby se to neopakovalo, tak pro mě a pro stejné hlavy děravé..

Ingredience:
  • 1x balení mozzarelly
  • 260 g (3 ks) středně velkých rajčátek
  • Bazalka
  • Himalájská sůl, pepř
  • Olivový olej
  • Pečivo - nejlepší mi k tomu zatím přišel asi klasický rohlík chuťově
    - přemýšlím, jestli mám ještě vyzkoušet do toho přisypat slunečnicová semínka, pořád mě láká to vyzkoušet.. co myslíte? 🤔
Postup:
  1. Omyjeme si rajčata a nad dřezem vybalíme mozzarellu, aby ta tekutina z ní nebyla všude.
  2. Nakrájíme si mozzarellu na co nejtenčí plátky, přibližně půlcentimetrové. A to samé provedeme i s rajčaty, též nakrájíme na co nejtenčí plátky to půjde.
  3. Na talíř nebo do misky to na střídačku pokládáme na sebe.. začínáme i končíme rajčaty pokud možno, abychom toho měli co nejvíce, protože mozzarelly je jen omezené množství.
  4. Celé to pořádně osolíme a opepříme. Zakápneme po celé délce olivovým olejem.
  5. Omyjeme bazalku a přidáme na ozdobu tolik, kolik se nám líbí.. pokud by se přidávala ta slunečnicová semínka, tak bych je přidala asi někde tady a to tak, že bych je jen jemně poklepala po celé délce.
  6. Vezmeme si k tomu naše vyvolené pečivo a já už vám jen přeji dobrou chuť.. 😊

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.