Lečo

Tak jsem si říkala, že kolikrát lidé, kteří by chtěli začít zdravě jíst, nevědí jak začít. A je pravda, že v dnešní době už se dá najít na internetu všechno, recepty na milion jídel v různých variantách, popřípadě se dá koupit spousta knih o stravě a receptech, ale možná i právě proto člověk zapomíná na ty úplně nejzákladnější, jako je třeba právě lečo. Přitom je to rychlé, snadné, zdravé a dobré.. některá easy jídla už jsem vám vydala, jako třeba vývar, červenou čočku s mrkví na kari, rizoto, nebo minulou dušenou zeleninu.
I lečo je další z jídel, která bych vám ráda vydala, protože se zařadilo do mého častého jídelníčku a je opravdu rychlé a moc dobré a jako bonus i zdravé. A já si právě říkala, že recepty bych mohla začít od těch nejzákladnějších jídel, se kterými jsem na své cestě za lepším zdravějším životem sama začínala.. ať už jsou jakkoli profláknuté. 😊
Ingredience:
  • 460 g (4 ks) bílých paprik
  • 560 g (5 ks) rajčat
  • 140 g (2 ks) cibule
  • 5 ks vajec
  • himalájská sůl, pepř
  • olivový olej
  • slunečnicový, žitný nebo jiný oblíbený chléb - ráda bych se časem naučila dělat si domácí pečivo
    anebo brambory pokud je preferujete, to je na vás, včetně množství a způsobu přípravy.
Postup:
  1. Oloupeme slupku z cibule. Pod vodou pořádně opláchneme i s paprikami a rajčaty, která vzápětí očistíme. Z rajčat vyřízneme takové ty bubáky a z paprik jadřince nebo jak přesně se tomu říká.
  2. Vše nakrájíme na přiměřeně velké kostičky v případě cibule samozřejmě menší než v případě paprik a rajčat.
  3. Na olivovém oleji si osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme papriku a rajčata a necháme chvilinku povařit, podusit.
  4. Poté zahustíme vejci a ochutíme solí a pepřem. Necháme ještě dovařit, vypneme teplotu a můžeme podávat. Dobrou chuť. 😋

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.