Lehká mandarinková roláda

V dnešním 250 článku jsem se vám rozhodla předat recept na roládu, kterou mám od své babičky. Je rychlá a snadná jak na přípravu, tak i na trávení.
Říkala jsem si ale zároveň, že asi ukončím tuhle tradici dělat každý 50 článek roládu, je to totiž dost omezující, a když máte nějaké články z výletu nebo dovolené, nebo něčeho takového, tak to spíš narušuje.. a myslím si, že výletní články jsou navíc mnohem více zajímavé. Takže příště vás na to asi spíš než upozorním roládou jen přivítám u třístého, 350, čtyřstého, atd.. článku.
Chtěla jsem to tak udělat už i dneska, ale říkala jsem si, že si asi nějaké vysvětlení zasloužíte, mě to pak akorát honí udělat nějakou roládu, i když na ní třeba není chuť nebo něco. Ale tuhle jsem už stejně měla připravenou a parťák mi fotky poslal teprve včera odpoledne a já už neměla čas je probrat a vybrat z nich ty do článků, případně je do upravit a dodělat ten článek, tak - abych ho mohla vydat.
No ale už dost okecávání, pustíme se do toho. 

Ingredience:
  • 170 g (2 ks menších až středně velkých) mandarinek
  • 190 g třtinového cukru
  • 60 g polohrubé mouky
  • 60 g ořechy
  • 1 ks ztužovače
  • 6 ks vajec
  • 200 - 250 ml smetany ke šlehání
Postup:
  1. Začneme tím, že si roztloukneme vajíčka a rozdělíme je na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh, zatímco žloutky utřeme s cukrem.
  2. Smícháme pomalu a jemně k sobě. Přidáme a pomaličku vmícháme mouku a ořechy - pokud jste alergický na ořechy nebo je zrovna nemáte kde sehnat, stačí přidat na mouce, tudíž místo 60 g mouky dáte 120 g a ořechů 0 g a můžete pokračovat s námi dál.
  3. Vlijeme na pečící papír a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby. Peče se klasicky na 180°C prostě dokud není hotová, tuším že to trvá přibližně 10 - 15 minut.
  4. Pečící papír s upečenou roládou ještě za tepla srolujeme a necháme vychladnout.
  5. Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a naplníme jí vychladlý roládový plát, který jsme předtím stáhli z toho papíru, na kterém se pekl, aby nebyl přilepený. Vložíme stroužky mandarinek podélně za sebou, stočíme a doporučuji dát na chvíli zchladit do lednice.
  6. Poté už můžete krájet a servírovat a já vám přeji dobrou chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.