Roláda s jablky a hruškami

Tak stále se držím tradice a při dvoustém článku tohoto blogu pro vás mám připravenou další roládu. Podle původního receptu je celým názvem ,,Božská tvarohová roláda s jablky a hruškami". Tento recept jsem našla u sebe v knize receptů, tak jsem ho vyzkoušela.. ovšem naprosto upřímně musím říct, že ačkoliv byla dobrá, tak byly už i lepší rolády. Ale někdo to může mít rád.
Ingredience:
  • 270 g hrušek
  • 150 g jablek
  • 50 ml citrónové šťávy

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g (změklého) másla
  • 70 g třtinového cukru
  • 2 ks vajec

  • 250 g (změklého) polotučného tvarohu
  • 80 g třtinového cukru
  • 10 g másla
  • 1 balíček vanilkového pudingu
Postup:
  1. Do misky si navážíme mouku, 100 g másla, 70 g cukru a 1 vejce a zpracujeme v hladké těsto, které necháme aspoň půl hodinky odpočinout v chladu.
  2. Na náplň si utřeme tvaroh se zbytkem cukru, másla, vejce a pudingu (v prášku).
  3. Omyjeme si ovoce, které zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Ovoce zakápneme citrónovou šťávou.
  4. Ovoce promícháme s předpřipravenou náplní.
  5. Pak už jen vyválíme těsto, rozprostřeme na něj náplň, svineme, přeneseme (zabalené v pečícím papíru) do formy na srnčí hřbet, aby roláda držela tvar a pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut na 180°C.
  6. Nakonec můžete případně ještě pocukrovat.
Dobrou chuť.. 😋

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.