Pařížské rohlíčky

V dnešním článku bych vám ráda předala další z receptů, kterým jsou tentokrát naprosto vynikající Pařížské rohlíčky.
Letos mi to teda mamka zakázala, ale docela vážně uvažuji, že bych příští rok zkusila pusinky, tak se možná můžete těšit na další recept. Jednou jsem ještě takhle zkoušela domácí raffaella, ale jak všichni tvrdí, že to chutná tak jako to kupovaný, tak buď jsem měla špatný recept anebo nechutná. Každopádně pokud by někdo měl opravdu výtečný ozkoušený recept, tak já za něj budu jenom ráda.. ale toť jen taková mini odbočka, teď už zpátky k Pařížským rohlíčkům. 😊
Ingredience na jednu dávku:

Na základ:
  • 300 g vlašských ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 ks vajec
Na krém:
  • 250 g (změklého) másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 60 g třtinového cukru
  • 60 g kakaa
  • 1 ks celého vejce
  • 4 ks žloutku
Na polevu:
  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g másla


Postup:
  1. Na základ si nejdříve vyloupeme 300 g vlašských ořechů, které si následně rozmixujeme.
  2. V misce si vyšleháme vejce s cukrem do tuha na co nejvyšší rychlost a pak jen vmícháme připravené ořechy vařečkou.
  3. Budeme potřebovat cukrářský pytlík a hladkou trubičku (buď vám přidám fotky, nebo vám dám odkaz dole na loňský článek, kde to je poměrně vidět, pokud byste nevěděli co myslím), kterými těsto nastříkáme na plech.
  4. Pečeme na cca 170°C asi 15 až 20 minut.


  5. Na krém vyšleháme žloutky, vejce, kakao a třtinový cukr nad parou. Vedle si vyšleháme moučkový cukr s 250 g změklého másla. A první vyšlehanou směs po vychladnutí přidáme právě do vyšlehaného másla s cukrem.
  6. Vezmeme si zase sáček, tentokrát s ozdobnou trubičkou (špičkou) a na rohlíčky takovým krouživým pohybem nahoru a doprava nastříkáme rohlíčky, které poté necháme ztuhnout v lednici.


  7. Na polevu si rozpustíme čokoládu s máslem a ztuhlé rohlíčky postupně namočíme vršky v čokoládové polevě.
  8. Opět necháme ztuhnout a máme hotové pařížské rohlíčky.
Asi by vám to došlo, ale pro jistotu, alespoň za sebe bych vám doporučila, abyste základ, krém i polevu dělali pokaždé jiný den. Takže základ první, krém druhý a polevu třetí den. Je to časově možná náročnější, ale věřte mi.. stojí to za to..! 😘
Já se vám včera ani nestihla ozvat, byla čtvrtá adventní neděle, ale já jela na noční, tak doufám, že vy jste si jí maximálně užili. 😇
No a tímto bych asi dnešní článek už ukončila.. snad se vám fotky budou líbit, mějte se krásně a pa 👋

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.