Hruškové muffiny s kakaem

Další muffinový článek je na muffiny, které za mě obsadily druhé místo v mojí soukromé soutěži o nejlepší muffin, co jsem kdy upekla.
Ingredience:
  • 270 g hrušek (1 ks větší)
  • 180 g polohrubé mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 20 g kakaa (1 plná lžíce)
  • 10 g prášku do pečiva ( 1 balíček)
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 2 ks vajec
  • 100 ml mléka

Postup:
  1. Omyté hrušky zbavíme jadřinců a nakrájíme na maličké kousíčky. Popřípadě můžete ještě trochu rozmixovat tyčovým mixérem, pokud chcete mít ovoce ještě jemnější.
  2. Poté k hruškám přidáme veškeré suché suroviny.. tedy mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva.
  3. Nakonec můžeme přidat i tekuté suroviny, tedy rozpuštěné máslo, vejce a mléko.
  4. Promícháme, aby těsto dostalo tu správnou konzistenci.
  5. Poté plníme do 3/4 formičky a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C cca 20 - 25 minut.


Brzy vyjde článek, kde vám osvětlím, proč jsem teď minimálně týden zase flákala blog. Tak dobrou chuť a zase někdy příště.. 👋

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.