Roláda s lesním ovocem

Jako 150 článek jsem zvolila další roládu, už jste si zřejmě všimli, že jsem si sama pro sebe zavedla takovou tradici vydat každý 50 článek nějakou roládu.
Tato roláda je, jak jste si jistě přečetli, s lesním ovocem. Původní recept jsem dostala od Terezisty (když kliknete na jméno, tak vám vyskočí konkrétní video a posuňte si až mírně za 20 minutu, tam najdete původní recept a můžete posoudit, jak jsem si to upravila). Jenže mi nechutnalo to těsto? korpus? piškot? nazvěte si to jak chcete, ale na sladkou roládu mi přišla slaná a hnusná, takže to jsem pozměnila asi nejvíce.
Pak stévii doma nemáme, takže místo ní jsem použila třtinový cukr (ale to hned uvidíte dole v ingrediencích). A musím říct, že mamka tvrdí, že je to nejlepší roláda jakou jsem kdy udělala - řekla, že piškot je vynikající, je tak akorát sladká (ani málo, ani moc) - a snědli jsme jí během jednoho večera, na ráno ke snídani už nezbylo.
Vím, že už jsem někde říkala, že mamka tvrdila, že to je nejlepší roláda, ale tuhle jsem zkoušela jako poslední, pár týdnů zpět.. už nevím kdy, ale mluvila jsem o ní snad tisíckrát, tak třeba v článku Hlídání princezny si myslím, že to určitě dohledáte, pokud by vás to takhle přesně zajímalo.
Ingredience:

  • 4 ks vajec
  • 90 g třtinového cukru
  • 20 g kakaa
  • 1x puding s vanilkovou příchutí

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g lesního ovoce (čerstvé ostružiny, maliny, borůvky a jahody)
    Jinak přemýšlím, že bych příště mohla zkusit i žluté maliny, angrešt, popřípadě rybíz. 😂
Postup:
  1. Nejdříve si roztloukneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
  2. Bílky vyšleháme v sníh.
  3. Do žloutků přidáme 90 g cukru a vyšleháme v pěnu.
  4. Poté do žloutků zlehka vmícháme vyšlehaný sníh, puding a kakao. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut na 180°C.
  6. Plát vyndáme z trouby, vyklopíme na druhý pečící papír a opatrně, aby se plát nepotrhal, stáhneme papír, na kterém se plát pekl a ještě teplý po delší straně stočíme. Stočený plát necháme vychladnout.

  7. Mezitím si omyjeme veškeré ovoce a nakrájíme si jahody na tak akorát velké kousky (pro vás).
  8. Smícháme tvaroh s cukrem a promícháme náplň do dostatečně řídko-husté konzistence.
  9. A teď jsou dvě varianty...
    Za a) si můžete lesní ovoce přimíchat rovnou do náplně a už při plnění rolády to opatrně "rozetřít" po těstě, nebo...
    Za b) rozetřete náplň po těstě a ovoce pak podle sebe naaranžujete přímo doprostřed rolády na náplň (jako já).
  10. Každopádně poté už roládu jen srolujete a nechte alespoň hodinu až dvě ztuhnout v lednici.
Pak už si s ní dělejte co uznáte za vhodné a já vám jen popřeji dobrou chuť 😋

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.