Dušená zelenina

Dneska vydávám o tři dny, o tři články později ten receptový článek. Je pár minut po půlnoci, vůbec netuším, zda dnes pojedeme na nějaký ten další výlet, i když bych si to moc přála, i když se za to modlím. Ale pokud ano, tak vám určitě vydám další články v následujících dnech, bohužel momentálně to spíš vypadá, že to neklapne.. já jdu teď spát, ráno napíšu poslednímu člověku (nebo dvoum lidem), jestli by neměli náladu někam vyrazit, ale pokud to neklapne, tak si budu mít co zpracovávat.
A teď tedy k tématu. Dnešní recept, který vám chci předat je úplně jednoduché jídlo a to, jak jste si jistě již sami přečetli, dušená zelenina. Miluji si podusit buď cuketu nebo rajčata nebo oboje.
Ingredience:
  • 1 kg cukety
  • 450 g rajčat
  • 70 g cibule
  • 10 g česneku
  • himalájská sůl, pepř
  • olivový olej
  • 300 g těstovin
  • eidam sýr
Postup:
  1. Na olivovém oleji si osmažíte oloupanou a na kostičky nakrájenou cibulku.
  2. Přidejte pokrájená rajčata nebo cuketu, či oboje a ochuťte to česnekem, himalájskou solí a pepřem.
  3. Jako přílohu si uvařte těstoviny.
  4. Můžete servírovat, ale nezapomeňte to posypat nastrouhaným eidam sýrem.
  5. Smícháno na talíři a sečteno podtrženo máme zdravé a výborné jídlo.
Je to tak snadný recept, že byste si mohli říct, a možná jste si i řekli, proč ho vůbec vydávám? Není to zbytečné? Ale já vás ujišťuji, že není. Nepřidávám ten recept proto, že bych z vás chtěla dělat blbce, nebo že bych vám chtěla zprostředkovat jakoukoli jinou interpretaci, která vás napadla,  nebo by vás napadnout mohla, ale proto, že je podle mě důležité upozorňovat na tato zdravá, rychlá a přesto moc dobrá jídla a nezapomínat na ně.. 😊
Tak dobrou chuť 😋

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.