Dušená zelenina
Dneska vydávám o tři dny, o tři články později ten receptový článek. Je pár minut po půlnoci, vůbec netuším, zda dnes pojedeme na nějaký ten další výlet, i když bych si to moc přála, i když se za to modlím. Ale pokud ano, tak vám určitě vydám další články v následujících dnech, bohužel momentálně to spíš vypadá, že to neklapne.. já jdu teď spát, ráno napíšu poslednímu člověku (nebo dvoum lidem), jestli by neměli náladu někam vyrazit, ale pokud to neklapne, tak si budu mít co zpracovávat.
A teď tedy k tématu. Dnešní recept, který vám chci předat je úplně jednoduché jídlo a to, jak jste si jistě již sami přečetli, dušená zelenina. Miluji si podusit buď cuketu nebo rajčata nebo oboje.
Ingredience:
A teď tedy k tématu. Dnešní recept, který vám chci předat je úplně jednoduché jídlo a to, jak jste si jistě již sami přečetli, dušená zelenina. Miluji si podusit buď cuketu nebo rajčata nebo oboje.
Ingredience:
- 1 kg cukety
- 450 g rajčat
- 70 g cibule
- 10 g česneku
- himalájská sůl, pepř
- olivový olej
- 300 g těstovin
- eidam sýr
- Na olivovém oleji si osmažíte oloupanou a na kostičky nakrájenou cibulku.
- Přidejte pokrájená rajčata nebo cuketu, či oboje a ochuťte to česnekem, himalájskou solí a pepřem.
- Jako přílohu si uvařte těstoviny.
- Můžete servírovat, ale nezapomeňte to posypat nastrouhaným eidam sýrem.
- Smícháno na talíři a sečteno podtrženo máme zdravé a výborné jídlo.
Je to tak snadný recept, že byste si mohli říct, a možná jste si i řekli, proč ho vůbec vydávám? Není to zbytečné? Ale já vás ujišťuji, že není. Nepřidávám ten recept proto, že bych z vás chtěla dělat blbce, nebo že bych vám chtěla zprostředkovat jakoukoli jinou interpretaci, která vás napadla, nebo by vás napadnout mohla, ale proto, že je podle mě důležité upozorňovat na tato zdravá, rychlá a přesto moc dobrá jídla a nezapomínat na ně.. 😊
Tak dobrou chuť 😋
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).