Červená čočka s mrkví na kari

Vítám vás již u stého článku za letošní rok, celkově teda už u 124.
Dnešní jídlo má docela dlouhý název, ale je velmi jednoduché. Dalo by se říct, že k němu potřebujeme pět ingrediencí (koření beru teď jako jednu), z toho tři jsou v názvu vypsané a tou pátou je jen nějaký tuk, na kterém bychom mohli pracovat.
Ingredience:
  • 450 g červené čočky
  • 250 g mrkve (4 - 6 ks - dle velikosti)
  • 140 g cibule (2 ks)
  • kari, himalájská sůl, pepř
  • máslo & sádlo
Postup:
  1. Naprosto snadný a rychlý recept. Oloupeme mrkve, cibule zbavíme slupky a vše omyjeme vodou. Až poté nakrájíme cibuli na kostičky a na rozehřátém sádle nebo másle, podle toho, čemu dáváte přednost, osmažíme dozlatova.
  2. Mrkve nakrájíme na kolečka, pokud jsou hodně široké, tak můžeme i na půlkolečka a přidáme k cibuli.
  3. Červenou čočku propláchneme a uvaříme ve vodě. Poté scedíme a přidáme k cibuli s mrkví.
  4. Ochutíme a obarvíme kari kořením, a podle chuti můžeme přidat i malinko himalájské soli a pepře.
    A můžeme podávat. Dobrou chuť. 😋
PS: Pokuste se čočku nerozvařit, schválně jsem vám dala na druhý obrázek, jak to vypadat nemá! 😂

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.