Vývar

Jak začít s článkem věnovaným receptu na vývar? Recept na vývar má asi každý svůj a myslím si, že všechny si jsou dost podobné. Vývary jakéhokoli druhu, ať už kuřecí, vepřový, hovězí, slepičí, králičí či případně jakýkoli jiný naprosto miluji a patří do mojí pětice oblíbených polévek. Nejčastěji doma ale vaříme kuřecí vývar a náš recept zde sepíšu.

Ingredience:
  • kuře
  • 70 g cibule (1 ks)
  • mražená zelenina & mrkev, celer, petržel, hrášek
  • 2 ks vajec
  • polohrubá špaldová mouka - používáme značku Pernerka
  • 2 l vody
  • Řasa Wakame
  • Bobkový list, nové koření, celý pepř, himalájská sůl, mletý pepř, vegeta, MISO pasta
Postup:
  1. Opláchneme maso a dáme do hrnce. Přidáme oloupanou a na čtvrtiny rozkrájenou cibuli, nové koření, bobkový list a celý černý pepř. Také přidáme opláchnutou řasu Wakame, případně zeleninu, pokud nebudeme používat mraženou, ale čerstvou, zalijeme studenou vodou a necháme pomalinku minimálně hodinu vařit.
  2. Poté vývar scedíme přes sítko do jiného hrnce, řasu a maso, případně i tu zeleninu si dáme stranou a zbytek vyhodíme. Řasu a případně tu zeleninu pokrájíme a maso obereme z kostí do polévky. Pokud používáme mraženou zeleninu přidáme i tu.
  3. Připravíme si zavářku z vajec a mouky, tak aby z toho byla hustá kaše, kterou pak můžeme ještě ochutit solí a pepřem a ve vroucí vodě ji rozmícháme na knedlíčky.
  4. Dochutíme celou polévku vegetou a po naservírování na talíř i MISO pastou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.