Vývar
Jak začít s článkem věnovaným receptu na vývar? Recept na vývar má asi každý svůj a myslím si, že všechny si jsou dost podobné. Vývary jakéhokoli druhu, ať už kuřecí, vepřový, hovězí, slepičí, králičí či případně jakýkoli jiný naprosto miluji a patří do mojí pětice oblíbených polévek. Nejčastěji doma ale vaříme kuřecí vývar a náš recept zde sepíšu.
Ingredience:
Ingredience:
- kuře
- 70 g cibule (1 ks)
- mražená zelenina & mrkev, celer, petržel, hrášek
- 2 ks vajec
- polohrubá špaldová mouka - používáme značku Pernerka
- 2 l vody
- Řasa Wakame
- Bobkový list, nové koření, celý pepř, himalájská sůl, mletý pepř, vegeta, MISO pasta
- Opláchneme maso a dáme do hrnce. Přidáme oloupanou a na čtvrtiny rozkrájenou cibuli, nové koření, bobkový list a celý černý pepř. Také přidáme opláchnutou řasu Wakame, případně zeleninu, pokud nebudeme používat mraženou, ale čerstvou, zalijeme studenou vodou a necháme pomalinku minimálně hodinu vařit.
- Poté vývar scedíme přes sítko do jiného hrnce, řasu a maso, případně i tu zeleninu si dáme stranou a zbytek vyhodíme. Řasu a případně tu zeleninu pokrájíme a maso obereme z kostí do polévky. Pokud používáme mraženou zeleninu přidáme i tu.
- Připravíme si zavářku z vajec a mouky, tak aby z toho byla hustá kaše, kterou pak můžeme ještě ochutit solí a pepřem a ve vroucí vodě ji rozmícháme na knedlíčky.
- Dochutíme celou polévku vegetou a po naservírování na talíř i MISO pastou.
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).