Ořechová roláda s kiwi

Vítám vás u stého článku na tomto blogu. Tento stý článek je další recept a to tentokrát na ořechovou roládu s kiwi. Ale ještě než vám ho napíšu, také vám přijde, že to ještě nemůže být 100 článků, že to uteklo tak rychle a kde se vzaly? Neuvěřitelné, že slavíme první stovku, ale dobře, končíme s opakováním slova 100 a jdeme na ten recept. Této roládě ze srandy přezdívám vražedná, protože mám ve vzdálenější rodině dva členy, kteří jsou na něco z toho příliš alergický a asi by jí nerozdýchali. Jeden z nich je alergický na ořechy a druhý na kiwi.., ale jinak je výborná a naprosto ji miluji.. 😇

Ingredience:
  • 4 ks vajec
  • 90 g třtinového cukru
  • 1x puding s vanilkovou příchutí
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1x puding s vanilkovou příchutí
  • 300 ml studeného mléka
  • 60 g třtinového cukru
  • 200 g másla

  • 5 ks kiwi
Postup:
  1. Nejdříve si vyloupeme a rozmixujeme ořechy a oloupeme kiwi.
  2. Roztloukneme si vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
  3. Vyšleháme si z bílků sníh.
  4. K žloutkům přidáme 90 g cukru a vyšleháme do pěny.
  5. Vmícháme k žloutkům jemně puding, sníh a ořechy.
  6. Rozetřeme těsto na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby.
  7. Pečeme 8 minut na 180°C.
  8. Upečený plát vyklopíme na čistý pečící papír a ten starý, kde se plát pekl opatrně stáhneme, abychom plát neroztrhli. Poté plát stočíme a necháme vychladnout.

  9. Na náplň uvaříme puding dle návodu na obale, ale jen s 300 ml mléka a 60 g cukru. Puding necháme za občasného míchání vychladnout.
  10. Oloupaná kiwi můžeme napíchat na špejli, aby nám při balení neutíkali. Je to lepší.
  11. Do mírně změklého másla postupně přidáváme po částech vychladlý puding. Plát rozvineme a naplníme. Do středu položíme kiwi a roládu srolujeme. Poté špejli vytáhneme a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.