Nejlepší rizoto
Vítám vás u prvního článku s hlavním jídlem. Chtěla jsem vydat alespoň jedno takové jídlo, než dosáhnu stovky článků. Jenže ta stovka se neúprosně a rychle blíží, z čehož mám samozřejmě radost, ale už jsem si myslela, že nestihnu vydat žádný takovýto článek. Ale nakonec se všichni smilovali a ne za pět dvanáct, ale ve dvanáct už vychází tento receptový článek.
Ingredience:
- 500 g rýže
- 2 balíčky mražené zeleniny
- 216 g (1 ks) kuřecího prsa
- 70 g cibule
- Sádlo
- Koření: červená paprika sladká, gyros, himalájská sůl, pepř
- Sýr na postrouhání
- Kdo by to chtěl ještě vylepšit, může použít:
Ostropestřecový nebo olivový olej, slunečnicová, konopná či dýňová semínka, červenou řepu, kyselé okurky nebo třeba nori vločky.
- Začneme tím, že si propláchneme rýži a podle návodu na obale, záleží jakou máte.. dáme vařit. Já poslední dobou nejraději používám rýži od značky Lagris - což je natural dlouhozrnná polo loupaná rýže, asi 500 g, která se podle návodu na obale má vařit 25 - 30 minut.Bacha ať rýži nerozvaříme během přípravy zbytku jídla.
- Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Také si očistíme maso a opět nakrájíme na malé kousíčky, které obalíme v gyrosu.
- Osmažíme na sádle cibulku do zlatova, přidáme maso a zprudka necháme zatáhnout na pánvi.
- Poté přidáme zeleninu, promícháme se vším a necháme "prohřát". Postupně "obarvíme" sladkou červenou paprikou. Pozor, aby nezhořkla, nebo aby jí nebylo příliš a nebyl tam pak cítit zbytečně prášek.
- Uvařenou rýži scedíme, přidáme ke směsi zelenina, maso, cibule a promícháme. Případně můžeme podle oka a chuti ještě znovu dochutit paprikou podle potřeby. Zároveň to rovnou můžeme dochutit himalájskou solí a pepřem.
- Ještě předtím, než budeme rizoto podávat na talíř si nastrouhejte nějaký, podle vás nejlepší, sýr, ať to máte čím posypat. 😊 Za nás to je nejčastěji Eidam nebo Cihla sýr.. tedy na tento druh jídla, jinak milujeme i jiné sýry, ale o tom zase někdy příště..😇
- Výše jsem vám vypsala jaké možnosti jsou na další vylepšení, tak si to dochuťte podle vašich chutí a dobrou chuť! 😋
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).