Domácí jahodová marmeláda
Tak dnes tu mám další krásný recept, tentokrát na domácí jahodovou marmeládu.
Ano vím, že na fotkách je na první dobrou vidět chyba, kterou jsem udělala a to, že jsem nestáhla pěnu, ale tak byl to první pokus, tak buďte prosím shovívavý a já to příště samozřejmě napravím.
Vím také, že ty sklenice nejsou úplně fotogenicky krásné, respektive hlavně stejné, ale upřímně tentokrát jsem hledala hlavně sklenice se širokým hrdlem, aby se mi tam ta marmeláda lépe dávala, ale třeba se příště polepším i ve volbě hezčích sklenic.
Ale každopádně teď už se asi vrhneme přímo na recept.
Ingredience:
Ano vím, že na fotkách je na první dobrou vidět chyba, kterou jsem udělala a to, že jsem nestáhla pěnu, ale tak byl to první pokus, tak buďte prosím shovívavý a já to příště samozřejmě napravím.
Vím také, že ty sklenice nejsou úplně fotogenicky krásné, respektive hlavně stejné, ale upřímně tentokrát jsem hledala hlavně sklenice se širokým hrdlem, aby se mi tam ta marmeláda lépe dávala, ale třeba se příště polepším i ve volbě hezčích sklenic.
Ale každopádně teď už se asi vrhneme přímo na recept.
Ingredience:
- 1 kg jahod
- 200 g třtinového cukru
- 25 g želírovacího prostředku Gelfix Extra - 2:1 (1 balení)
Recept je převážně napsán i na tom Gelfixu zezadu. Mně vyhovovalo to 2:1, i když mi mamka říkala, že jsem měla použít 3:1, takže to je asi spíš na vás, co vám více vyhovuje. Na obale bylo napsáno cukru 500 g, což pokud máte rádi marmelády sladké jako cecek, tak asi proč ne, ale chci vám ukázat, že to stačí i s 200 g a je to za mě ještě lepší.
Samozřejmě množství si dejte jaké chcete, ale já to píšu na kilo jahod, takhle je to asi lepší a jednoduší a můžete si to znásobit jak potřebujete. Je to úplně jednoduché.
Postup:
Samozřejmě množství si dejte jaké chcete, ale já to píšu na kilo jahod, takhle je to asi lepší a jednoduší a můžete si to znásobit jak potřebujete. Je to úplně jednoduché.
Postup:
- Připravíme si sklenice, čisté, omyté a okapané - nejlépe s víčky u sebe.
- Omyté a očištěné jahody rozmixujte (v hrnci) tyčovým mixérem tak moc, jak chcete, aby to bylo hladké. Takže samozřejmě pokud chcete víc kousků v marmeládě tak to rozmixujete méně, než pokud jí chcete úplně hladkou.
- Gelfix přidáváme vždy před cukrem, takže přidáme Gelfix a 40 g cukru (2 lžíce). Za stálého míchání minutu povaříme.
- Poté přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Pořád za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a poté odstavíme.
- Stáhneme pěnu a plníme do sklenic. Nezapomeňte pořádně utáhnout víčka a postavit sklenice vzhůru nohama.
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).