Špaldové muffiny s jablky

Dnešní článek je další recept na další druh muffinů, jak už jsem říkala v minulém článku s muffiny, tak asi půl roku zpět jsem měla muffinové období a jela jsem snad všechny druhy, co existují, postupně vám sem budu dávat recepty na všechny druhy, které jsem vyzkoušela a když tak mi napište ještě doporučení na nějaká další, co bych mohla vyzkoušet.

Ingredience:

  • 300 g nastrouhaných jablek (2 - 3 jablka - dle velikosti)
  • 150 g špaldové hladké mouky
  • 100 g třtinového cukru (pokud máte raději sladší)
  • 40 - 60 g medu (2 - 3 lžíce)
  • 160 g vlašských ořechů  (2 plné hrsti)
  • 20 g prášku do pečiva (1 plná lžíce)
  • 15 g skořice (3 kávové lžičky)
  • 2 ks vajec
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 130 ml mléka
Postup:
  1. Nastrouháme omytá jablka. Pokud chcete můžete je i oloupat, ale nemusíte, protože ve slupce, která je z celého jablka nejbohatší na cenné látky, je víc jak polovina množství vlákniny z celého jablka, kromě jí se zde nachází i vitamín C a vitamín A.
  2. Smícháme je s vejci, nasekanými ořechy, mlékem a rozpuštěným máslem. Nakonec vmícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, medem a skořicí.
  3. Těstem naplníme muffinové košíčky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 35 minut.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.