Špenátová polévka

Říkala jsem si, že je na čase přejít od pečení i někam dál a tak si dnes dáme recept na jednu z mých 5 nejoblíbenějších polévek. Konkrétně na špenátovou polévku, kterou jsem objevila poměrně nedávno.

Ingredience:
  • 1x špenát sekaný
  • 1x špenát protlak
  • 140 g cibule
  • 2 ks vajec
  • 2 l horké vody
  • 200 - 250 ml smetany
  • česnek, himalájská sůl, pepř, MISO pasta/masox
  • sádlo nebo slanina
  • krutonky
Postup:
  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a buď na sádle, nebo na slanině osmažíme dozlatova.
  2. Vodu si necháme ohřát v rychlovarné konvici na 100°C a zalijeme. Přidáme obě balení špenátů a pokud dochucujeme masoxem, tak ten přidáme též. Necháme to povařit.
  3. Poté přidáme česnek rozmačkaný přes lis. Doporučuji tak 2 - 3 velké stroužky česneku. Rozbijeme a vmícháme vajíčka a nakonec přidáme smetanu. Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě chvilku pomalu dovařit.
  4. Mezitím si ještě nakrájíme pečivo, které jsme si vybraly na krutonky, na kostičky a necháme opéct na pánvi do křupava. Za sebe na krutonky doporučuji nějaký žitný chléb, přijde mi to nejlepší. Jo a většinou použiji na jednu porci jeden plátek chleba.
  5. Pokud dochucujeme MISO pastou, tak tu použijeme až na talíři.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami

Outfit číslo 22.

Outfit číslo 6.