Hrášková polévka

Tak vás vítám u dalšího receptového článku. Dnes bych vám ráda předala recept na další z mých pěti oblíbených polévek. Tato druhá, opět zelená, polévka je, jak jste si mohli přečíst už z názvu, hrášková polévka.

Ingredience:

  • 1x mražený hrášek
  • 70 g cibule
  • česnek, muškátový květ, sůl, pepř, masox/MISO pasta
  • 2 l horké vody
  • 60 g másla (3 lžíce)
  • smetana
Postup:
  1. Očistíme si česnek a cibuli od slupky. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  2. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova. Přisypeme hrášek a také ho alespoň krátce osmažíme. Přidáme trochu pokrájeného česneku (2 - 3 stroužky) a muškátový květ, případně masox a zalijeme horkou vodou.
  3. Pod poklicí povaříme hrášek dokud nezměkne a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme. Poté už jen dochutíme solí a pepřem. Pokud jsme si vybrali MISO pastu, na talíři je pravý čas na dochucení.
  4. No a posledním krokem je možnost ozdobit si smetanou polévku jakýmkoli vzorem, který vás napadne. Já na ty svoje šneky a srdíčka, která vidíte dole na obrázku používám smetanu do kávy, takovou tu malou, ale samozřejmě je na vás, co vám chutná a vyhovuje.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Muffiny z kiwi

Taška Toffifee

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami