Strakatá roláda

Dnes jsem se vám rozhodla zveřejnit recept na jednu z nejlepších rolád, co jsem kdy objevila. Ačkoli tento recept jsem si stejně jako skoro všechny ostatní recepty nějak upravila, konkrétně hlavně náplň.
Ale ještě než se k němu dostaneme, tak bych vás ráda přivítala u již 50 článku na tomto blogu, na tomto kanálu a právě proto, že už jsme v půlce stovky, tak jsem si říkala, že bychom to mohli "oslavit" nějakým krásným receptem.
Tento článek měl vyjít už před několika hodinami, ale jak na potvoru mi spadla Wi-Fi a několik hodin nechtěla naskočit, takže jdeme konečně na ten recept, ať to neprodlužujeme, kdyby chtěla opět zlobit.
Ingredience:
  • 4 ks vajec
  • 170 g třtinového cukru
  • 35 g vanilkového pudingu = 1 balíček
  • 10 g prosátého kakaa

  • 100 g hořké čokolády
  • 200 - 250 ml smetany ke šlehání

  • 2 ks banánu
Postup:
  1. Nejdříve si roztloukneme vejce a oddělíme bílky od žloutků.
  2. Bílky vyšleháme v sníh.
  3. Do žloutků přidáme 90 g cukru a vyšleháme v pěnu.
  4. Poté do žloutků zlehka vmícháme vyšlehaný sníh a puding. Polovinu těsta rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Zbytek těsta obarvíme kakaem a lžící uděláme na světlé těsto nepravidelné tmavé kaňky.
  5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut na 180°C.
  6. Plát vyndáme z trouby, vyklopíme na druhý pečící papír a opatrně, aby se plát nepotrhal, stáhneme papír, na kterém se plát pekl a ještě teplý po delší straně stočíme. Stočený plát necháme vychladnout.

  7. Mezitím si přiveďte k varu čokoládu, zbylých 80 g cukru a smetanu ke šlehání, ale nevařte. Po propojení všech surovin odstavte, nechte zchladnout a poté vyšlehejte v šlehačku.
  8. Šlehačkou potřeme co nejrovnoměrněji celý plát. Banány zbavíme slupky a vložíme do rolády, kterou kolem nich zabalíme.
Mamka říkala, že je to nejlepší roláda, jakou jsem kdy udělala, tak dobrou chuť 😊😋

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Muffiny z kiwi

Taška Toffifee

Zapečená rajčata s balkánem a těstovinami