Strakatá roláda
Dnes jsem se vám rozhodla zveřejnit recept na jednu z nejlepších rolád, co jsem kdy objevila. Ačkoli tento recept jsem si stejně jako skoro všechny ostatní recepty nějak upravila, konkrétně hlavně náplň.
Ale ještě než se k němu dostaneme, tak bych vás ráda přivítala u již 50 článku na tomto blogu, na tomto kanálu a právě proto, že už jsme v půlce stovky, tak jsem si říkala, že bychom to mohli "oslavit" nějakým krásným receptem.
Tento článek měl vyjít už před několika hodinami, ale jak na potvoru mi spadla Wi-Fi a několik hodin nechtěla naskočit, takže jdeme konečně na ten recept, ať to neprodlužujeme, kdyby chtěla opět zlobit.
Ingredience:
Ale ještě než se k němu dostaneme, tak bych vás ráda přivítala u již 50 článku na tomto blogu, na tomto kanálu a právě proto, že už jsme v půlce stovky, tak jsem si říkala, že bychom to mohli "oslavit" nějakým krásným receptem.
Tento článek měl vyjít už před několika hodinami, ale jak na potvoru mi spadla Wi-Fi a několik hodin nechtěla naskočit, takže jdeme konečně na ten recept, ať to neprodlužujeme, kdyby chtěla opět zlobit.
Ingredience:
- 4 ks vajec
- 170 g třtinového cukru
- 35 g vanilkového pudingu = 1 balíček
- 10 g prosátého kakaa
- 100 g hořké čokolády
- 200 - 250 ml smetany ke šlehání
- 2 ks banánu
Postup:
- Nejdříve si roztloukneme vejce a oddělíme bílky od žloutků.
- Bílky vyšleháme v sníh.
- Do žloutků přidáme 90 g cukru a vyšleháme v pěnu.
- Poté do žloutků zlehka vmícháme vyšlehaný sníh a puding. Polovinu těsta rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Zbytek těsta obarvíme kakaem a lžící uděláme na světlé těsto nepravidelné tmavé kaňky.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut na 180°C.
- Plát vyndáme z trouby, vyklopíme na druhý pečící papír a opatrně, aby se plát nepotrhal, stáhneme papír, na kterém se plát pekl a ještě teplý po delší straně stočíme. Stočený plát necháme vychladnout.
- Mezitím si přiveďte k varu čokoládu, zbylých 80 g cukru a smetanu ke šlehání, ale nevařte. Po propojení všech surovin odstavte, nechte zchladnout a poté vyšlehejte v šlehačku.
- Šlehačkou potřeme co nejrovnoměrněji celý plát. Banány zbavíme slupky a vložíme do rolády, kterou kolem nich zabalíme.
Mamka říkala, že je to nejlepší roláda, jakou jsem kdy udělala, tak dobrou chuť 😊😋
Komentáře
Okomentovat
Krásný den přeji,
chtěla bych vás všechny požádat, pokud se rozhodnete komentovat mé příspěvky, budu samozřejmě moc ráda, budu vám vděčná, ale pouze pokud vaše komentáře budou psány slušnou formou. Což znamená bez jakékoliv známky výsměchu, bez jakýchkoli vulgárních a sprostých slov a bez jiných urážek.
Moc bych si přála, abychom si tu vybudovali příjemnou komunitu, kde ani vy, ani já se nebudeme muset bát zmínit něco co se vám nebo mě nelíbí, kde se nebudeme bát cokoliv říct.
Přála bych si, aby toto místo byl i takový odpočinek pro všechny, aby nám zde bylo dobře, ale to s nějakou negací nikdy nepůjde.
Teď myslím takovou negaci, kdy bychom psali řádky s vědomím, že tomu druhému chceme ublížit. Proti konstruktivní kritice samozřejmě nic nemám, je mi jasné, že ne každému se bude líbit to co tvořím, nebo co bych chtěla tvořit, každý jsme jiný a každého něco jiného zajímá a baví, takže zavděčit se všem je naprosto nemožné, proto si myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní tvůrci, kteří ať už jsou profláknutí nebo by byli rádi profláknutí, tak všichni do jednoho jedou podle sebe, mluví o tom, co je pro ně důležité a co oni chtějí sdílet, ale myslím, že každý si rád poslechne konstruktivní kritiku, i když se kritika přijímá těžce. Proč? No to je snadné, každý se rád zlepšuje, každý by rád tvořil i pro vás a nejen pro sebe, i když si myslím, že to je také hlavní, protože si tak ukládáme vzpomínky na svoje dny, měsíce, roky, na svůj život. Ale pokud by vás to nebavilo, tak to přeci nemá cenu. Takže pokud je kritika podávána jako nějaká pomoc, jako něco dobrého, o čem bychom měli popřemýšlet, pak si myslím, že taková kritika je v pořádku. Naprosto! Pro všechny...
ale jelikož už píšu docela dlouho a už i ten text je dlouhý a asi vás nebude úplně lákat číst - podle toho co mi zde momentálně ukazují 1 827 znaků + ty co ještě přibydou než se vykecám a přibývají stále, tak to tu asi už pomalu ukončím.
Tak předem moc děkuji a loučím se s vámi. Na 1 991 znacích.. pa :).